Oniks: Ρωσικοί πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν αποθήκη με drones TB2 Bayraktar στην Οδησσό [vid]

H Ρωσία ισχυρίστηκε σήμερα Τρίτη ότι πύραυλοι Oniks έπληξαν μια αποθήκη όπλων της Ουκρανίας κοντά στην Οδησσό, καταστρέφοντας ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar.

Για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με πυραύλους να εκτοξεύονται από το έδαφος, από τα παράκτια πυραυλικά συστήματα Bastion.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι υπερηχτικοί πύραυλοι Oniks έπληξαν κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Κονασένκοφ είπε ότι ένα υπόστεγο με μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία καταστράφηκε, μαζί με όπλα που προμηθεύτηκε η Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Την Κυριακή, η Ρωσία ισχυρίστηκε επίσης ότι ο στρατός της κατέστρεψε όπλα από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες και κατέστρεψε ένα διάδρομο προσγείωσης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό χρησιμοποιώντας πυραύλους Oniks υψηλής ακρίβειας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν τον διάδρομο προσγείωσης στο κεντρικό αεροδρόμιο της Οδησσού. «Ο διάδρομος του αεροδρομίου της Οδησσού καταστράφηκε. Φυσικά, θα τον ξαναχτίσουμε. Αλλά η Οδησσός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συμπεριφορά της Ρωσίας απέναντί ​​του», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από: TASS / Newsweek