Ολλανδία: Η στιγμή της παράδοσης του άνδρα που κρατούσε ομήρους σε κατάστημα [vid]

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας που εκτυλίχθηκε σήμερα στην πόλη Έντε στην ανατολική Ολλανδία με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα που φορούσε μπαλακλάβα όταν εξήλθε από το μπαρ όπου κρατούσε ανθρώπους.

«Απελευθερώθηκε και ο τελευταίος όμηρος. Ένας άνθρωπος συνελήφθη. Δεν μπορούμε επί του παρόντος να ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε η αστυνομία.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν επί τόπου είπαν ότι ένας άνδρας βγήκε με ψηλά τα χέρια από το μπαρ οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε σε όχημα της αστυνομίας.

Η στιγμή που ο άνδρας παραδίδεται στις αρχές στην Ολλανδία καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο:

Ο άνδρας – που φέρεται να είναι μετανάστης – απομακρύνθηκε από το σημείο συνοδεία αστυνομικών.

Όλα είχαν ξεκινήσει λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν η αστυνομία στην Ολλανδία ενημέρωσε πως άνδρας που φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά είχε εισβάλλει σε καφετέρια κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων.

Αμέσως εκκενώθηκαν 150 σπίτια από την γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο έσπευσαν όχι μόνο μέλη της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών της αστυνομίας στην Ολλανδία, αλλά ακόμη και ειδικό ρομπότ που διαθέτουν οι πυροτεχνουργοί.

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστος ο λόγος για τον οποίο ο συλληφθείς κρατούσε τους ομήρους. Το μόνο που είπε η αστυνομία στην Ολλανδία είναι πως δεν υπήρξε ένδειξη για τρομοκρατικό κίνητρο.