ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα συζήτησης την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη.

«Σήμερα (…) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και 108 τραυματίσθηκαν από τα «αδιάκριτα» ουκρανικά πλήγματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε χρήση βομβών διασποράς.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ θα γίνει αντικείμενο των εργασιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Η Ρωσία ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία επικρίθηκε έντονα για το μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσε το προηγούμενο 24ωρο με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν κατά το σφοδρότερο κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η Πολωνία ανέφερε ότι ένας ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της προτού κατευθυνθεί προς τον στόχο του στην Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP / Φωτογραφία Reuters