ΒΙΝΤΕΟ: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Ισραήλ με V-22

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Αεροσκάφη V-22 που που μπορούν να απογειώνονται κατακόρυφα και μέχρι στιγμής δεν τα εξήγαγε σε καμία άλλη χώρα σχεδιάζει να πουλήσει η Ουάσιγκον στο Ισραήλ.

Ακόμα το Ισραήλ αναμένεται να αγοράσει από τις ΗΠΑ μεταγωγικά αεροσκάφη, προηγμένα ραντάρ για τα μαχητικά αεροσκάφη του, νέας γενιάς πυραύλους καθώς και προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα.Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τσακ Χάγκελ φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία πώλησης διαφόρων κατηγοριών όπλων προηγμένης τεχνολογίας στο πλαίσιο της επίσκεψής του Ισραήλ, που ολοκληρώθηκε.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας κ. Χάγκελ δήλωσε ότι θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με αεροσκάφη και όπλα τα οποία δεν έχουν πουλήσει σε καμία άλλη χώρα μέχρι τώρα έτσι ώστε το Ισραήλ να διατηρήσει την υπεροχή του στη Μέση Ανατολή και στο μέλλον.

Iσραηλινός αξιωματούχος είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα στους »Νιου Γιόρκ Τάιμς» (New York Times) ότι η Ουάσινγκτον «θέλει να κλείσει μια σημαντική συμφωνία όπλων» με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – κατά την περιοδεία του κ. Χάγκελ στην περιοχή – και ότι θέλει επίσης «να διατηρήσει παράλληλα την ποιοτική σχέση της με το Ισραήλ».

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες δήλωσε ακόμα στην αμερικανική εφημερίδα ότι το Ισραήλ ζυγίζει μια αμερικανική προσφορά πώλησης πυραύλων σχεδιασμένων να ξεφεύγουν από τα ραντάρ της αεράμυνας, εξελιγμένων συστήματων ραντάρ για στρατιωτικά αεροπλάνα, ανεφοδιασμού αεροπλάνων και ενός κατευθυνόμενου συστήματος πυρομαχικών.

Αυτά τα συστήματα θα πληρωθούν με αμερικανικές αμυντικές επιχορηγήσεις, είχε δηλώσει ο Iσραηλινός αξιωματούχος. Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος παραλήπτης αμερικανικής εξωτερικής βοήθειας, με τη στρατιωτική βοήθεια να αναμένεται φέτος να αγγίξει τα 3 δισ. δολάρια.

Επίσης οι New York Times ανέφεραν ότι αν και η Ουάσινγκτον θέλει να βελτιώσει τις ικανότητες του Ισραήλ, δεν θέλει να φανεί ότι αποδέχεται κάποιο “ραγδαίο σχεδιασμό” του Ισραήλ να εξαπολύσει μονομερή επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών υποδομών.
Αναφέρεται ότι η στρατιωτική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς επίσης και οι νέες στρατιωτικές προμήθειες του Ισραήλ, θα είναι ύψους 10 δισ. δολαρίων και θα βοηθήσει τις τρεις χώρες να αντιμετωπίσουν τις απειλές που εκπορεύονται από το Ιράν.

Το παρακάτω βίντεο ειναι η παρουσίαση του Bell Boeing V-22 Osprey στο Farnborough Air Show 2012
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: FA18 σπάει το φράγμα του ήχου!

ΒΙΝΤΕΟ: Ο νέος «αόρατος φονιάς» της Lockheed

ΒΙΝΤΕΟ: F-22 Raptor στη Νότια Κορέα