Οι ρώσοι έριξαν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines


Σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε από γερμανούς ερευνητές ρώσικος πυραυλος κατέρριψε την πτήση MH17 τον Ιούλιο σκοτώνοντας 298 επιβάτες.

Οι μαρτυρίες απο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, αυτονομιστές μαχητές και κατοίκους της Ανατολικής Ουκρανίας, που συμπεριλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ, “Ψάχνοντας για την αλήθεια” μια παραγωγή της CORRECT!V, δίνουν μια άλλη οπτική στα γεγονότα.
Η παραγωγη της CORRECT!V που βασίζεται επίσης σε φωτογραφίες, βίντεο και δορυφορίκα στοιχεία παρουσιάζει τα στοιχεια τις 17ης Ιουλίου 2014 με μια διαφορετική μορφή.

Συμπτωματικά τα ευρήματα της ομάδας βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια μέρα αφου εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες του Ουκρανού πιλότου που κατηγορείται απο τους φιλορωσους αντάρτες οτι αυτος έριξε το αεροσκάφος των Malaysia Airlines (Μπόϊνγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε στην Ουκρανία! Ποιος το κατέρριψε;).

Όπως αναφέρει η Kyiv Post, ο γερμανικός όμιλος ερευνών ισχυρίζεται οτι το επιβατικό αεροπλάνο Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο Buk που χρησιμοποιεί η 53η Ρωσική Ταξιαρχία. ( Αυτός είναι ο πύραυλος που κατέρριψε το Μπόϊνγκ; ) Σε δηλώσεις που έκαναν στην CORRECT!V στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν οτι μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες θα μπορούσαν να χειριστουν τους συγκεκριμένους πυραύλους. Θα ειχαν στη διάθεση τους μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να στοχεύσουν με ακρίβεια το αεροσκάφος.

Δημοσιογράφοι που εργάζονται για τη γερμανική ομάδα έρευνας βρέθηκαν στην πόλη Snizhne, η οποία ειναι υπο τις δυνάμεις των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Αρκετοί απο τους άνθρωπους με τους οποίους μίλησαν περιέγραψαν ήχους που ειναι συνεπής με αυτους ενός πυράυλου Buk, την ημέρα της συντριβής τους αεροσκάφους.

Εξάλλου ενας απο τους μάρτυρες προχώρησε ενα βήμα παρα περα και υποστήριξε οτι είδε το όχημα και την εκτόξευση του πυραύλου.

Οι δημοσιογράφοι του CORRECT!V μίλησαν επίσης με εναν πρώην αξιωματικό της SBU και νυν διοικητή των φιλορωσων αυτονομιστών, Aleksandr Khodakovskiy, ο οποίος ειχε αρχικα δηλώσει στο πρακτορείο Reuters οτι οι μαχητές του ειχαν στην κατοχή τους πυραυλους Buk, πριν προχωρήσει σε απόσυρση της δήλωσης του.
Ο Khodakovskiy δήλωσε οτι μια συστοιχία Buk επιστράφει στη Ρωσία μετά την καταστροφή της πτήσης MH17, αλλά οι δυνάμεις του εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους αλλη μια συστοιχία Buk.
Ωστόσο ισχυρίζεται οτι η πολιτιφυλακή του δεν μπορει να χειριστεί καμια συστοιχία πυραύλων, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν ειδικούς για τέτοια υψηλή ακρίβεια οπλικών συστημάτων.

Ωστόσο, τον Αύγουστο, πλάνα που τράβηξε μια μυστική ουκρανική ομάδα της αστυνομίας έδειχναν ενα οπλικό σύστημα BUK σε ένα φορτηγό Volvo να μεταφέρεται λαθραία εκτός της ανατολικής Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουλίου, μια ημέρα μετά το αεροπορικό δυστύχημα.

Το ντοκιμαντέρ “Ψάχνοντας για την αλήθεια” καταρρίπτει δηλώσεις απο τις ρωσικές αρχες οτι αιτία για το αεροπορικό δυστύχημα ηταν ουκρανικό μαχητικό. Η έκθεση υποστηρίζει ότι το είδος της ζημιάς που έδειξαν τα συντρίμμια θα μπορούσε να προκληθεί μόνο από πύραυλο εδαφος – αερους.

Συμπεραίνουν επίσης οτι το μαχητικό αναγκαστικά έπρεπε να βρίσκεται σε ρωσικό εναέριο χωρο. Παρα όμως τις αποδείξεις που παρουσιάζει η γερμανική ερευνητική επιτροπή σύμφωνα με τη Ρωσική Διερευνητική Επιτροπή – αντιστοιχη της FBI -  υπεύθυνος για την τραγωδία ηταν Ουκρανος πιλότος, συνεπώς ζητάνε ο Σμηναγος Vladislav Voloshin να περάσει απο επίσημη ανάκριση, υποστηρίζοντας οτι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Ο 20χρονος σμηναγος, σύμφωνα με μαρτυρίες, απογειωθηκε με το μαχητικό Su-17 οπλισμένο αλλα προσγειώθηκε χωρίς τους αερος-αερος πυραυλους.

Ωστόσο όπως αναφέρει η έρευνα της CORRECT!V τα ευρήματα των ρωσων δεν συμβαδιζουν με την αλήθεια. Επιπλέον πολλές απο τις πληροφορίες της έκθεσης ειναι ευρήματα που υπάρχουν ήδη στον δημόσιο τομέα. Όπως αυτα που εχει συγκεντρώσει η οργάνωση Bellingcat.

Ο Ελιοτ Χίγκινς, ιδρυτής του Bellingcat, δήλωσε: “Ειναι αναμφισβήτητο σε αυτο το σημείο οτι ο ρωσικός στρατός προμήθευσε τους πυραυλους Buk. Φαίνεται ότι ένα βασικό κομμάτι πληροφοριών εινα τα δεδομένα που περιμένουμε απο την αυτοψία της ολλανδικής έρευνας.
Έχουν επιβεβαιωθεί κομμάτια μετάλλου στα σώματα, και εάν αυτα προέρχονται από κεφαλή Buk τότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος για την κατάρριψη του MH17”.

Πηγη – Daily Mail