Οι πρόεδροι Ζελένσκι και Μπάιντεν συζήτησαν για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και το σχέδιο νίκης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι είχε συνομιλίες με θέμα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, την παράδοση πακέτων βοηθείας και την εφαρμογή του σχεδίου νίκης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Συζητήσαμε για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, για τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στο Ράμσταϊν σε μερικές εβδομάδες. Επίσης συζητήσαμε για το πώς θα εργαστούν οι ομάδες μας στα σημεία του σχεδίου νίκης» , είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανέβασε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην επικείμενη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την ομιλία μου στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο σήμερα (σσ χθες 16/10/2024), όπου το Σχέδιο Νίκης έλαβε ισχυρή υποστήριξη από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ομάδες. Αύριο, θα το παρουσιάσω στους εταίρους μας στην ΕΕ στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με εταίρους για να κάνουμε πράξη τη Φόρμουλα Ειρήνης. Είμαστε ευγνώμονες στις ΗΠΑ για τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει τις θέσεις της προκειμένου να εξαναγκάσει τη Ρωσία σε καλή τη πίστη διπλωματία», έγραψε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι στο X / Twitter για τη συνομιλία του με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τον Τζο Μπάιντεν για την προσωπική συμβολή του στην άμυνα της Ουκρανίας.

«Μίλησα με πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ευχαρίστησα τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αμέριστη υποστήριξή τους από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

Η ηγεσία του Προέδρου Μπάιντεν στην ένωση του κόσμου και η ισχυρή δικομματική υποστήριξη της Αμερικής ήταν ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν την Ουκρανία να παραμείνει σταθερή και να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ