Οι Ιρανοί κρατούν 10 αμερικανούς ναύτες!

Η είδηση πως Αμερικανοί ναύτες κρατούνται στο Ιράν προκάλεσε ανησυχία για διεθνές επεισόδιο. Φαίνεται όμως ότι το θρίλερ οδεύει στη λήξη του, αφού σήμερα Τετάρτη (13.02.2016) οι 10 ναύτες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Χάρι Τρούμαν, το οποίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα.

Οι ναύτες, όταν τους έθεσαν οι Ιρανοί υπό κράτηση, ταξίδευαν πάνω σε δυο υποστηρικτικά πλοία από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η μεταφορά θα γίνει υπό το φως της ημέρας για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας. Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, το Ιράν θα μεταφέρει τους ναύτες σε διεθνή ύδατα, από όπου θα επιβιβαστούν σε πλοίο που θα τους μεταφέρει στο αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνουν τα δύο πλοία που επίσης κρατά το Ιράν, στα οποία επέβαιναν οι ναύτες όταν οι αρχές της χώρας τους έθεσαν υπό κράτηση. Το Ιράν έχει διαβεβαιώσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι οι ναύτες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης και ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ