Οι ΗΠΑ στέλνουν B-52 στην Ευρώπη!

Τρία βομβαρδιστικά Β-52 Stratofortress μεγάλου βεληνεκούς θα λάβουν μέρος σε ναυτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που έχουν οριστεί να λάβουν χώρα σε όλη την Βαλτική από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου.

Τα B-52 θα σταλούν αρχικά στο σταθμό της RAF στο Fainford του Ηνωμένου Βασιλείου για ασκήσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ.

Η Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βόρεια Ντακότα, την Πέμπτη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για να συμμετέχουν στις ετήσιες ασκήσεις BALTOPS (Baltic Operations).  Στις ασκήσεις που ειναι υπο την ηγεσία των ΗΠΑ, και που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1971, λαμβάνουν μέρος στις θάλασσιες επιχειρήσεις 6100 προσωπικό, με εναέριες δυνάμεις και χερσαία στρατεύματα από 15 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και με συμμετοχή απο τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην υπεράσπιση της περιοχής της Βαλτικής από πιθανές απειλές.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος: Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.