Ο πρώην Διοικητής του NATO Τζέιμς Σταυρίδης βύθισε μέσω Twitter τον Τράμπ

Ο πρώην Διοικητής του NATO Τζέιμς Σταυρίδης βύθισε μέσω Twitter  τον Ντόναλντ Τράμπ για την συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι. 

 
Τον «έσφαξε» με το βαμβάκι
Με διαδοχικές αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Ναύαρχος Σταυρίδης, και χρησιμοποιώντας σκωπτικό ύφος, αποδόμησε την στρατηγική του Προέδρου των ΗΠΑ στη συνάντηση κορυφής. Επιπλέον δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις τοποθετήσεις του Ρώσου Προέδρου

«Και παρεμπιπτόντως, ο Βλάντιμιρ Πούτιν που προσφέρεται να βοηθήσει στον εντοπισμό των ενόχων στην παρέμβαση των εκλογών μας είναι σαν να προσφέρθηκε ο Έντουαρντ Σούντντεν να βοηθήσει στην ανακάλυψη εκείνου που διέρρευσε όλες αυτές τις διαβαθμισμένες πληροφορίες.» έγραψε ο Τζέιμς Σταυρίδης.

Λίγα λεπτά νωρίτερα υπογράμμιζε δηκτικά την υποβάθμιση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών: «Ο Πρόεδρος Trump έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα για να δυσφημίσει τους επαγγελματίες μας στην Υπηρεσία Πληροφορίων, ενώ εγκωμιάζει Βλαντιμίρ Πούτιν. Μια εκπληκτική τροπή των γεγονότων, ακόμη και μετά την καταστροφική διάσκεψη του ΝΑΤΟ»
«Μου αρέσει και σέβομαι τον Πρέσβη Dan Coats, διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και επικεφαλής της Αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα πάει αύριο στην εργασία – γνωρίζοντας ότι ο προϊστάμενός του δεν εκτιμά τις διαβεβαιώσεις του περισσότερο από εκείνες του Βλαντιμίρ Πούτιν.»
«Πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Πρόεδρος είπε ότι θα φέρει μέχρι την παρέμβαση των εκλογών, αλλά προειδοποίησε να μην περιμένουμε μια «Perry Mason» στιγμή. Αντ ‘ αυτού, έπαιξε το ρόλο του «Χάμιλτον burger» –ο DA για Perry Mason που έχασε κάθε υπόθεση με τον πανούργο αντίπαλό του.»
«Το ερώτημα σήμερα δεν είναι εάν το Trump μπορεί να διοχετεύσει τον εσωτερικό του Reagan «Κύριε Gorbachev διαλύστε αυτό το τείχος» αλλά εάν μπορεί να αποφύγει να διοχετεύσει τον εσωτερικό του Neville Chamberlain «Ελεύθερα κύριε Πούτιν κρατήστε την Κριμαία»