Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μεταβεί αύριο από την Ουάσινγκτον στην Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να του παρουσιάσει λεπτομερώς το αμερικανό σχέδιο ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή, δήλωσε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης Άννα Γιόναθαν Λέους.
Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε πως ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.
«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να ταξιδέψει την Τετάρτη από τις ΗΠΑ στην Μόσχα με σκοπό να παρουσιάσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν την ‘συμφωνία του αιώνα’ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και να συζητήσει μαζί του διάφορα περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε Άννα Γιόναθαν Λέους.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουάσινγκτον όπου είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει σήμερα το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ισραηλινή πλευρά υποστήριξε την αμερικανική πρωτοβουλία , ενώ η παλαιστινιακή πλευρά κατά την άποψή του θα την εγκρίνει μελλοντικά. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, υπέρ του ειρηνευτικού σχεδίου τάσσονται «πολλές αραβικές χώρες».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν σχολιάζει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουάσιγκτον για τη Μέση Ανατολή, επειδή προς το παρόν δεν γνωρίζει την ουσία του κειμένου της συμφωνίας.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ευελπιστούν ότι με την επίσκεψη του Νετανιάχου θα ευοδωθεί και ο επαναπατρισμός της αμερικανό-ισραηλινής Ναάμα Ισαχάρ η οποία είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι «όλα θα πάνε καλά» σε σχέση με την υπόθεση της. Χθες η αρμόδια επιτροπή της περιοχής της Μόσχας για απονομές χάριτος ενέκρινε την αίτηση για απονομή χάριτος της υπηκόου ΗΠΑ και Ισραήλ Ναάμα Ισαχάρ, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της επιτροπής και αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Εκατερίνα Σεμιόνοβα.