Ο Νετανιάχου σε επιφυλακή – Προειδοποιεί το Ιράν, εν μέσω των εξελίξεων στη Συρία

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας στα βόρεια σύνορα της χώρας, εν μέσω, της κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα με τον Λίβανο και τη Συρία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε το πρωί της Κυριακής, ότι το Ισραήλ «ακολουθεί συγκεκριμένη και συνεπή πολιτική ώστε να εμποδίσει την εγκατάσταση του Ιράν κατά μήκος των βορείων συνόρων μας».

Ο Νετανιάχουν, συνέχιζε λέγοντας: «Πρέπει να εγγυηθούμε για την ασφάλεια μας ώστε να μην αφήσουμε τους πολίτες μας αντιμέτωπους σε αυτόν τον σημαντικό κίνδυνο. Μαζί με τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού, πραγματοποιώ συνεχείς αξιολογήσεις της κατάστασης. Το IDF είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απειλή».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς, όταν ερωτήθηκε την περασμένη Δευτέρα, σχετικά με την αναμείξει του Ισραήλ στις τελευταίες επιθέσεις είχε απαντήσει πως «όλοι είναι ύποπτοι με εμάς ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αλλά σε καμία περίπτωση ότι συμβαίνει στο Ιράν, έχει να κάνει με ενέργειες του Ισραήλ».

Το Ισραήλ και το Ιράν ανταλλάσσουν «εχθρικά πυρά» κατηγορώντας η μία την άλλη πλευρά ότι είναι η «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη».

Το Τελ Αβίβ, ισχυρίζεται ότι το Ιράν συνεχίζει να επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, καθώς επίσης, και ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία στην περιοχή, ώστε με αυτό τον τρόπο να απειλεί την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ.

Η Τεχεράνη, εν τω μεταξύ, ισχυρίζεται ότι οι παράνομες ενέργειες του Ισραήλ στη Συρία, το Λίβανο, τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράκ, όπως επίσης και το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ καθιστούν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πηγή: AMN