Ο Μαδούρο δηλώνει ότι τον στηρίζουν όλοι οι αξιωματούχοι του στρατού

Όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές της Βενεζουέλας είναι πιστοί στην κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο τη στιγμή που καταγγέλει απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, υποκινούμενο από τον Γουαϊδό.

Ο Μαδούρο, ο οποίος θεωρείται από τον Γουαϊδό ως «σφετεριστής», δήλωσε ότι είχε μιλήσει με όλους τους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για την «πλήρη αφοσίωση στο σύνταγμα και στην πατρίδα».

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Γουαϊδό δημοσίευσε ένα βίντεο κοντά σε μια αεροπορική βάση στο Καράκας, ζητώντας αποφασιστική δράση εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο. Μπροστά του βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι με στρατιωτικές στολές – που υπονοούσε μια ζωντανή απόδειξη για την υποστήριξη του στρατού. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αγωνίζεται να κερδίσει τα στρατεύματα για μήνες από τότε που αυτοανακηρύχθηκε «προσωρινός πρόεδρο» τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποκάλεσε τους ένστολους άνδρες ως «μια μικρή ομάδα προδοτών». Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι υποστηρίζει ότι στηρίζει τη νόμιμη κυβέρνησή.

Πηγή: RT