«Ο Χάφταρ θα επισκεφτεί την Ελλάδα σύντομα» λένε τα λιβυκά ΜΜΕ

Όπως αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ και social media, τις επόμενες ημέρες ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ θα έρθει στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Ο Χαλίφα Χάφταρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης συναντήθηκε στη Βεγγάζη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια την περασμένη Κυριακή.

Την συνάντηση αυτή κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα. Ο Σιάλα έκανε λόγο «για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών (…) οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση” της Λιβύης».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν  τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την πρωτοβουλία γι’ αυτήν την επικοινωνία είχε η Άγκυρα.

«Οι επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών συζήτησαν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών ώστε να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit