Ο Αρχηγός των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων επιθεωρεί τα όπλα στα σύνορα με τη Λιβύη

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ο αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού, Mohammad Farid, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας δηλαδή, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, ώστε να επιθεωρήσει την ετοιμότητα των στρατευμάτων.

Η επίσημη σελίδα των των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στο Facebook ανέφερε: «Ο στρατηγός Mohammad Farid, αρχηγός του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, παρακολούθησε από κοντά τις διαδικασίες στοίχισης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατευμάτων στο στρατηγικής σημασίας δυτικό τμήμα της χώρας».

Το δημοσίευμα συνέχισε λέγοντας: «Η διαδικασία επίσκεψης του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με τη Λιβύη, εμπίπτει στα πλαίσια των σχεδιασμών της Γενικής Διοίκησης ώστε να φροντίσει για τα αυστηρά μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για την ασφάλεια των σύνορα και του κράτους.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης συζήτησε με το επιτελείο όλες τις στρατιωτικές αποφάσεις, σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα που έχουν να κάνουν με τη στρατηγική, τις τακτικές, και τους σχηματισμούς των μονάδων. Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι να διασφαλιστεί ότι όλες οι αποφάσεις – εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν – θα εκτελεστούν με ακρίβεια και εντός των καθορισμένων χρονικών πλαισίων.

Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα μάχης κατά μήκος των συνόρων με τη Λιβύη, από τη μέρα της επίσκεψης του Προέδρους της χώρας Φατάχ Ελ Σίσι ο οποίος κάλεσε τον στρατό να προετοιμαστεί για πιθανή σύγκρουση.

Πηγή: AMN