New York Times: Η Σαουδική Αραβία έβγαλε στρατό στο Twitter για τον Khashoggi

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-10-21 01:08:19
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-10-21 19:08:19

Η Σαουδική Αραβία διέθεσε έναν online στρατό για να παρενοχλήσει τον δημοσιογράφο διαφωνούντα Τζαμάλ Χασόγκγι και άλλους επικριτές του βασιλείου στο Twitter, ανέφεραν οι New York Times το Σάββατο.

Οι προσπάθειες να επιτεθεί εναντίον Khashoggi και άλλων επιδρώντων Σαουδάραβων και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιελάμβανε ένα λεγόμενο αγρόκτημα troll με έδρα το Ριάντ και έναν ύποπτο κατάσκοπο στο Twitter ότι το βασίλειο χρησιμοποίησε για την παρακολούθηση λογαριασμών χρηστών, σύμφωνα με τους New York Times.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Ένας εκπρόσωπος από τη πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο ότι ο συντάκτης της Washington Post Khashoggi πέθανε σε μάχη στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Αλλά οι Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι ο Χασόγκγι δολοφονήθηκε και διαλύθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Τάιμς ανέφεραν ότι οι συνεργάτες των Σαουδαράβων άρχισαν μια εκστρατεία μέσω των social media για να παρενοχλούν τους επικριτές το 2010. Ο Saud al-Qahtani, σύμβουλος του διαδόχου του θρόνου Mohammed bin Salman, δημιούργησε τη στρατηγική πίσω από την προσπάθεια, ανέφερε η εφημερίδα, μιλώντας για αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Qahtani ήταν ένας από τους πέντε αξιωματούχους του Σαουδικού βασιλιά Salman, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, ακολουθώντας την παγκόσμια διαμάχη για την εξαφάνιση του Khashoggi.

ΠΗΓΗ: REUTERS, NEW YORK TIMES