Νετανιάχου: Συγγενείς θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου διέκοψαν την ομιλία του – Φώναζαν «ντροπή σου» [vid]

GIL COHEN-MAGEN/Pool via REUTERS

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο την ομιλία του σε μια εκδήλωση, καθώς συγγενείς θυμάτων της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023 φώναζαν εξοργισμένοι.

Οι συγγενείς των θυμάτων φώναζαν ότι τα μέλη της οικογένειάς τους δολοφονήθηκαν, ενώ άλλοι φώναζαν «Ντροπή σου!»

Ο πρωθυπουργός άρχισε και πάλι την ομιλία του αφού η ασφάλεια απομάκρυνε τους συγγενείς από την εκδήλωση.

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η εκδήλωση μνήμης, αρχικά δεν επρόκειτο να παρουσιαστούν ομιλίες από οικογένειες θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου, λόγω ανησυχιών ότι θα ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Ωστόσο, η απόφαση αντιμετώπισε μεγάλη κατακραυγή, και τελικά επετράπη σε μερικούς εκπροσώπους οικογενειών να μιλήσουν.

Ο Νετανιάχου για την επίθεση στο Ιράν

Σχετικά με την επίθεση στο Ιράν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε: «Η αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κατά στρατιωτικών στόχων στο Ιράν ήταν ακριβής και ισχυρή και πέτυχε όλους τους στόχους».

«Το Ιράν επετέθη κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους και εκείνη η επίθεση απέτυχε», είπε αναφερόμενος στην ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου κατά την οποία οι περισσότεροι ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίσθηκαν από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα.

«Τότε είχαμε υποσχεθεί ότι θα αντιδρούσαμε με σφοδρότητα και τα ξημερώματα του Σαββάτου τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Η αεροπορία επετέθη κατά του Ιράν και έπληξε τις ικανότητες του Ιράν στην άμυνα και στην κατασκευή πυραύλων που στρέφονται εναντίον μας».

Πηγή: AΠ Ε- ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία Reuters