Νετανιάχου: Οι ΕΔ δρουν βάσει των υπολογισμών του Ισραήλ – Θα συνεχίσουμε μέχρι να εξαφανίσουμε τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 24/12/2023, απέρριψε αναφορές ότι οι ΗΠΑ έχουν πείσει το Ισραήλ να μην επεκτείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις του.

“Το Ισραήλ είναι κυρίαρχο κράτος. Οι αποφάσεις των ενόπλων δυνάμεων βασίζονται στους δικούς μας υπολογισμούς”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απαντώντας προφανώς εμμέσως και στις επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό του Ισραήλ, σημείωσε πως ο απολογισμός του πολέμου είναι βαρύς για το Ισραήλ, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να πολεμά.

Επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους του Ισραήλ στον πόλεμο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε πως αυτοί είναι ο αφανισμός της Χαμάς, η επιστροφή όλων των ομήρων και η διασφάλιση πως η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για τη χώρα του.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και στη συνομιλία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Του είπα πως θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να επιτευχθεί η νίκη και εξέφρασε (σσ ο Μπάιντεν) την κατανόησή του», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου την «κρίσιμη ανάγκη» να προστατεύονται οι άμαχοι, αλλά – όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ερώτηση δημοσιογράφων – δεν ζήτησε την κατάπαυση του πυρός.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ