Νετανιάχου για τον θάνατο Σινουάρ: «Η αρχή του τέλους της Χαμάς στη Γάζα – Παραδώστε όπλα και ομήρους»

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απηύθυνε διάγγελμα μετά την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το κακό δέχτηκε ένα βαρύ πλήγμα, αλλά το έργο του Ισραήλ δεν έχει ολοκληρωθεί», λέει στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι το Ισραήλ έκανε «αυτό που υποσχεθήκαμε να κάνουμε», σκοτώνοντας τον ηγέτη της Χαμάς.

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των ομήρων, ο Νετανιάχου είπε ότι ήταν μια «σημαντική στιγμή στον πόλεμο». «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την επιστροφή στο σπίτι όλων των αγαπημένων σας προσώπων», είπε, χαρακτηρίζοντας την «υψηλότερη δέσμευσή του».

Σε ένα μήνυμα προς τους κατοίκους της Γάζας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας. Σας είπε ότι ήταν λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα κρυβόταν σε ένα σκοτεινό άντρο – και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος προσπαθώντας να ξεφύγει από τους στρατιώτες μας».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον θάνατο του Σινουάρ «σημαντικό ορόσημο στην παρακμή της σατανικής κυριαρχίας της Χαμάς».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Χαμάς «δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα» και ότι η δολοφονία του Σινουάρ ήταν «η αρχή της ημέρας μετά τη Χαμάς».

«Απελευθερώστε τους ομήρους»

Τονίζοντας ότι οι εναπομείναντες ηγέτες της Χαμάς θα «εξαφανιστούν», ο Νετανιάχου παρότρυνε όποιον κρατά ομήρους να τους αφήσει ελεύθερους και να παραδώσει τα όπλα του, για να του επιτραπεί να ζήσει.

«Και την ίδια στιγμή λέω, όποιος βλάψει τους ομήρους μας, το αίμα του θα είναι στο κεφάλι του», λέει ο Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας ότι η απελευθέρωση των ομήρων φέρνει το τέλος του πολέμου πιο κοντά.

«Το φως υπερισχύει του σκότους στη Γάζα, τη Βηρυτό και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Η περιοχή έχει τώρα την ευκαιρία να σταματήσει τον «άξονα του κακού» και να δημιουργήσει ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

«Σήμερα δείξαμε για άλλη μια φορά στον κόσμο τη νίκη του καλού έναντι του κακού», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Γιόαβ Γκάλαντ: «Μήνυμα προς τους υπόλοιπους μαχητές της Χαμάς»

«Το Ισραήλ έφερε δικαιοσύνη στους πολίτες του σκοτώνοντας τον άνδρα που ενορχήστρωσε τις φονικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», δήλωσε από την μεριά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ.

«Ο Σινουάρ πέθανε ξυλοκοπημένος, καταδιωκόμενος και σε φυγή – δεν πέθανε ως διοικητής, αλλά ως κάποιος που νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του», τόνισε ο Γκάλαντ.

Χαρακτήρισε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς ως «σαφές μήνυμα» προς τους κατοίκους της Γάζας και τους υπόλοιπους μαχητές της Χαμάς.

«Βγείτε έξω με τους ομήρους, ελευθερώστε τους και παραδοθείτε», είπε ο Γκάλαντ.

Με πληροφορίες από: Sky News / Φωτογραφίες Reuters