Νετανιάχου: «Εξουδετερώσαμε τον Νασράλα, τον αντικαταστάτη του και όλους τους διαδόχους του»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δολοφόνησε τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ και διάδοχο του Χασάν Νασράλα, τον Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος έγινε στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό την περασμένη Πέμπτη.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι εξουδετέρωσε και τον αντικαταστάτη του Σαφιεντίν, χωρίς να προσδιορίσει ποιος ήταν.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα μιλώντας στα αγγλικά προς τον λαό του Λιβάνου, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ «υποβάθμισε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ». «Εξουδετερώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Νασράλα, και του αντικαταστάτη του Νασράλα και των διαδόχων του».

«Σήμερα, η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη από ό,τι ήταν εδώ και πολλά πολλά χρόνια», συνεχίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν πιθανότατα σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Νετανιάχου καλεί τους πολίτες του Λιβάνου να ξεσηκωθούν κατά της Χεζμπολάχ και να πάρουν πίσω τη χώρα τους.

«Πολίτες του Λιβάνου. Απελευθερώστε τη χώρα σας από τη Χεζμπολάχ. Αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει. Απελευθερωθείτε από τη Χεζμπολάχ για να μπορέσει η χώρα σας να ευημερήσει ξανά, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές Λιβανέζων και Ισραηλινών παιδιών να μην γνωρίζουν πλέον τον πόλεμο και την αιματοχυσία, αλλά, επιτέλους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά».

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters