Νετανιάχου: Επικρίνει την απόφαση του στρατού για «τακτικές παύσεις» για να περνάει ανρθωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέκρινε τα σχέδια που ανακοίνωσε ο στρατός σήμερα για καθημερινές τακτικές παύσεις στις μάχες κατά μήκος ενός από τους κύριους δρόμους προς τη Γάζα για να διευκολυνθεί η παράδοση βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο στρατός ανακοίνωσε τις ημερήσιες παύσεις από τις 05:00 το πρωί έως τις 1600 το μεσημέρι στην περιοχή από το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ μέχρι τον δρόμο Salah al-Din και στη συνέχεια προς τα βόρεια.

«Όταν ο πρωθυπουργός άκουσε τις αναφορές για μια 11ωρη ανθρωπιστική παύση το πρωί, στράφηκε στον στρατιωτικό του γραμματέα και κατέστησε σαφές ότι αυτό ήταν απαράδεκτο για αυτόν», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο στρατός διευκρίνισε ότι οι κανονικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στη Ράφα, το κύριο επίκεντρο της επιχείρησής του στη νότια Γάζα.

Η αντίδραση του Νετανιάχου υπογράμμισε τις πολιτικές εντάσεις σχετικά με το θέμα της βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα, όπου οι διεθνείς οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για μια αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ίταμαρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος ηγείται ενός από τα εθνικιστικά θρησκευτικά κόμματα στον κυβερνώντα συνασπισμό του Νετανιάχου, κατήγγειλε την ιδέα μιας τακτικής παύσης, λέγοντας ότι όποιος αποφάσισε ότι ήταν «ανόητος» που θα έπρεπε να χάσει τη δουλειά του.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters