OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Απορρίπτει το τελεσίγραφο του Γκαντζ για την μεταπολεμική Γάζα – Απάντηση του Υπουργού Πολέμου

19/05/2024 - 10:29
Νετανιάχου
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο του υπουργού Πολέμου, Μπένι Γκαντζ, ο οποίος απείλησε με παραίτηση εάν δεν εκπονηθεί άμεσα ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκαντζ έθεσε στον Νετανιάχου ως προθεσμία την 8η Ιουνίου για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα προβλέπει την επίτευξη έξι «στρατηγικών στόχων», συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της κυριαρχίας της Χαμάς στη Γάζα και της δημιουργίας μιας πολυεθνικής πολιτικής διοίκησης για την περιοχή.

«Αν βάλεις το εθνικό πάνω από το προσωπικό, θα μας βρεις συμμάχους στον αγώνα», είπε. «ετλλά αν επιλέξεις τον δρόμο του φανατισμού και οδηγήσεις ολόκληρο το έθνος στην άβυσσο, θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση».

Netanyahu rejects Gantz’s ultimatum. In his statement Netanyahu made clear he is against a Palestinian state as part of normalization agreement with Saudi Arabia https://t.co/UXtjiFGqzs

— Barak Ravid (@BarakRavid) May 18, 2024

Ο κ. Νετανιάχου απέρριψε τα σχόλια και είπε ότι θα σήμαιναν «ήττα για το Ισραήλ». «Οι όροι που έθεσε ο Μπένι Γκαντζ είναι λέξεις των οποίων το νόημα είναι ξεκάθαρο: το τέλος του πολέμου και η ήττα για το Ισραήλ, η εγκατάλειψη των περισσότερων από τους ομήρους, να μείνει άθικτη η Χαμάς και η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους», αναφέρει σε δήλωση το γραφείο του Νετανιάχου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ρώτησε επίσης τον Μπένι Γκαντζ εάν είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τα τάγματα της Χαμάς, να αντιταχθεί στην εισαγωγή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα και να εναντιωθεί στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι αφοσιωμένος και στα τρία.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου πιστεύει ότι η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης είναι σημαντική για την επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής όλων των ομήρων μας, και αναμένει από τον Γκαντς να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του στο κοινό για αυτά τα θέματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Απάντηση από τον Γκαντζ

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έσπευσε να εκδώσει μια δήλωση ως απάντηση στο γραφείο του Νετανιάχου, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να «σέρνει τα πόδια του από φόβο για τους εξτρεμιστές στην κυβέρνησή του». Ο Γκαντζ είπε ότι ο Νετανιάχου θα είχε «τελειώσει την αποστολή» εάν τον άκουγε και έμπαινε στη Ράφα πριν από μήνες.

Τα σχόλια του κ. Γκαντζ έρχονται λίγες μέρες αφότου ένα άλλο μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, προέτρεψε τον Νετανιάχου να δηλώσει δημόσια ότι το Ισραήλ δεν σχεδιάζει να αναλάβει την πολιτική και στρατιωτική διακυβέρνηση στη Γάζα.

Ο ίδιος και ο κ. Γκαντζ λένε ότι η διατήρηση του στρατιωτικού ελέγχου στη Γάζα θα αύξανε τους κινδύνους για την ασφάλεια του Ισραήλ, ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των ακροδεξιών μελών του κυβερνώντος συνασπισμού του Νετανιάχου στην κυβέρνηση, πιστεύουν ότι είναι απαραίτητος ο συνεχής έλεγχος για να νικηθεί η Χαμάς.

Η αποχώρηση του Γκαντζ από το υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης πολέμου δεν θα πυροδοτούσε την κατάρρευση της κυβέρνησης του Νετανιάχου, επειδή δεν είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού. Αλλά η πιθανή αποχώρησή του θα έβλαπτε την εικόνα της ενότητας εν καιρώ πολέμου που ο Νετανιάχου προσπάθησε να προβάλει καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΜΠΕΝΙ ΓΚΑΝΤΖΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΡΑΦΑΧΑΜΑΣ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

16/12/2025 - 15:42
ΗΠΑ - Χέγκσεθ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

16/12/2025 - 15:30
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

16/12/2025 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Κατάθλιψη στη μέση ηλικία: Τα 6 συγκεκριμένα συμπτώματα που συνδέονται με την άνοια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Αδειάζει τη Μαρία Καρυστιανού η πλειοψηφία του Συλλόγου συγγενών των Τεμπών: «Προσωπικές επιλογές - Δεν έχουμε καμία ανάμειξη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert