Νέο ατύχημα στο US Navy: Αεροσκάφος T-45C συνετρίβη κοντά σε βάση στο Τέξας

Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-45C Goshawk του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνετρίβη χθες, 16 Αυγούστου, καθώς πλησίαζε τον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό Κίνγκσβιλ στο Τέξας.

Ο μόνος εκπαιδευτής πιλότος που επέβαινε στο αεροσκάφος εκείνη τη στιγμή κατάφερε να εκτιναχθεί με ασφάλεια.  Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα άδειο χωράφι ιδιοκτησίας του Πολεμικού Ναυτικού ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα, σύμφωνα με επίσημες αναρτήσεις στο Facebook από τον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό (NAS) Kingsville και τον Αρχηγό Ναυτικής Αεροπορικής Εκπαίδευσης (CNATRA). Ο πιλότος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο για αξιολόγηση της κατάστασής του.

«Ο πιλότος εκτελούσε μια πτήση ρουτίνας εκπαίδευσης που ξεκίνησε από το NAS Kingsville», προστίθεται στην ανάρτηση του CNATRA στο Facebook. «Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση».

Πέρυσι, η βάση NAS Kingsville, που φιλοξενεί το εκπαιδευτικό τμήμα της CNATRA, είχε δύο άλλες ξεχωριστές περιπτώσεις ατυχημάτων που αφορούσαν το αεροσκάφος T-45C.

Τον Μάιο του 2021, δύο T-45 συγκρούστηκαν στον αέρα – ένα από τα T-45 συνετρίβη και και οι δύο πιλότοι αναγκάστηκαν να εκτιναχθούν. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα άλλο περιστατικό που αφορούσε ένα T-45C ανάγκασε δύο ιπτάμενους, έναν πιλότο εκπαιδευτή και έναν μαθητή, να εκτιναχθούν. Στη συνέχεια, ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία αφού μπλέχτηκε σε καλώδια ρεύματος μετά την εκτίναξη.

Με πληροφορίες από: The Drive