Reuters: Νεκρός ο Φουάντ Σουκρ – Εντοπίστηκε η σορός του αρχηγού γενικού επιτελείου της Χεζμπολάχ

Εντοπίστηκε η σορός του Φουάντ Σουκρ, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου της Χεζμπολάχ και του τρίτου στην ιεραρχία της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, όπως αποκάλυψαν δύο πηγές ασφαλείας στο διεθνές πρακτορείο Reuters πριν λίγα λεπτά.

Μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το πτώμα του στρατιωτικού ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, ο οποίος βρέθηκε χθες στο στόχαστρο ισραηλινής επίθεσης κοντά στη Βηρυτό, βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου που επλήγη.

«Η σορός βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου που στοχοθετήθηκε» στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιου της Χεζμπολάχ, διευκρίνισε αυτή η πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Χεζμπολάχ είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα 31/7/2024 ότι ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Φουάντ Σουκρ βρισκόταν μέσα στο κτίριο στα νότια προάστια της Βηρυτού που στοχοθετήθηκε από χθεσινή ισραηλινή πυραυλική επίθεση.

Το Ισραήλ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο Φουάντ Σουκρ σκοτώθηκε, κατηγορώντας τον ως ως υπεύθυνο για το πλήγμα με ρουκέτα το Σάββατο που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Φωτογραφία αρχείου Reuters