Νέα πλάνα από την εκτόξευση των τουρκικών S-400 – Αρκούν για να πειστούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ;

Η ενεργοποίηση και δοκιμή των S-400 από την Τουρκία φέρνει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε πολύ άβολη θέση. Η συμμαχία δοκιμάζεται και ήρθε η ώρα των κυρώσεων.

Στις 16/10 η Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον περιορισμό της εναέριας δραστηριότητας καθώς και της θαλάσσιας στα ανοικτά των ακτών της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να γίνει χωρίς κίνδυνο η δοκιμή των S-400, φυσικά τα πυραυλικά συστήματα δεν κατονομάζονταν.

Ώρες αργότερα τα πρώτα πλάνα ήρθαν στην επιφάνεια. Η κοινή γνώμη ήταν πεπεισμένη ότι η Τουρκία είχε ξεπεράσει κάθε όριο, αλλά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αργούσαν να αντιδράσουν.

Η επίσημη αντίδραση, πρώτα από τις ΗΠΑ και ύστερα από αξιωματούχο της Συμμαχίας, ήρθε με έναν αστερίσκο: «εάν επιβεβαιωθεί η δοκιμή…». Τα πειστήρια δεν ήταν καταδικαστικά.

Ο έγκυρος δημοσιογράφος Hakan KILIÇ @hkilichsword, ανέβασε στο λογαριασμό του βίντεο από εκτόξευση τουρκικού πυραύλου S-400, επιβεβαιώνοντας το γεγονός της δοκιμής του συστήματος, αλλά και την ενεργοποίησης του από την Τουρκία.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο εκτοξευτής του συστήματος. Θα είναι αυτό άραγε το τέλος της τουρκικής ασυλίας;

Το ραντάρ των S-400 θα δοκιμαστεί εναντίων Δυτικών αεροσκαφών, το σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων θα «αναμετρηθεί» με μοντέρνους παρεμβολείς, θα αναλύσει τα σήματα ιπτάμενων ραντάρ της Τουρκίας αλλά και της Συμμαχίας και γενικά θα αποτελέι έναν γιγάντιο ηλεκτρονικό «χαφιέ» εντός της Συμμαχίας. Εκτός αν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αποφασίσουν να δράσουν έγκαιρα.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη αντίδραση του ΝΑΤΟ μετά τη δοκιμή των S-400 από την Τουρκία

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Ο Ερντογάν πρέπει να λογοδοτήσει για τη δοκιμή των S-400