NATO: Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στο Κοσσυφοπέδιο σε περίπτωση βίας

Ο αμερικανός ναύαρχος James Foggo, διοικητής της Κοινής Συμμαχικής Δύναμης του ΝΑΤΟ, με έδρα τη Σικελία, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κοσσυφοπέδιο την Τρίτη ότι τα στρατεύματα της KFOR είναι έτοιμα να αντιδράσουν σε ενδεχόμενα φαινόμενα βίας στην περιοχή.

«Δεν βλέπω καμία απειλή για την ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου. Η KFOR είναι ισχυρή και δεν βλέπουμε κανένα πρόβλημα στο εγγύς ή μακρινό μέλλον «, δήλωσε ο Foggo σε συνέντευξη τύπου σε βάση KFOR κοντά στο Leposavic.

Ερωτηθείς για να σχολιάσει τις αναφορές για την πιθανή διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, ο Foggo δήλωσε: «αυτά είναι πολιτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου».

«Κάθε φορά που συζητάμε για αμφιλεγόμενες πολιτικές λύσεις στα προβλήματα των Βαλκανίων, υπάρχει και μια πιθανότητα ταραχών. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, ότι υπάρχουν πολλές συζητήσεις πέρα ​​από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, όπως είπα μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου, πολιτικοί ηγέτες που προσπαθούν να επιλύσουν ορισμένα δύσκολα ζητήματα. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου για τη διατήρηση της ασφάλειας αυτό το μήνα και τους προσεχείς μήνες «, δήλωσε ο Foggo.

Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σημαντική συμμετοχή στην Συμμαχική Δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999 μέχρι σήμερα.

Πηγή: RTK Live