Ναΐμ Κασέμ: «Έχουμε αναπτύξει νέες στρατηγικές για να κάνουμε το Ισραήλ να πονέσει», λέει ο ντε φάκτο ηγέτης της Χεζμπολάχ

REUTERS/Mohamed Azakir

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, εκφώνησε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ομιλία, στην οποία αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ.

Ο Ναΐμ Κασέμ υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ έχει υιοθετήσει από την περασμένη εβδομάδα μια νέα στρατηγική, η οποία «έχει επικεντρωθεί στο να κάνει το Ισραήλ να πονέσει».

Την περασμένη Κυριακή, η Χεζμπολάχ επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βάση των IDF, στοιχίζοντας τη ζωή σε 4 στρατιώτες, ενώ υπάρχει μια αύξηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών στο κεντρικό Ισραηλ. 

Ο αναπληρωτής αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης είπε επίσης ότι, αφού το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε πολλά μέρη του Λιβάνου (νότια, κεντρικά και βόρεια), και «η Χεζμπολάχ έχει το δικαίωμα να χτυπήσει οπουδήποτε στο Ισραήλ».  

Τόνισε ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι να σταματήσει το Ισραήλ να επιτίθεται στον Λίβανο και τη Γάζα. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στα δύο μέτωπα.

«Μέχρι να σταματήσουν, τα περισσότερα από δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί στο βορρά θα βρίσκονται υπό συνεχή απειλή», προειδοποίησε ο Κασέμ.

Απευθυνόμενος στους πολίτες του Λιβάνου, τους «ευχαρίστησε» για τις θυσίες τους και επανέλαβε ότι η «αντίσταση» της Χεζμπολάχ είναι νόμιμη, αντικρούωντας τις επικρίσεις από το εσωτερικό του Λιβάνου.

«Η αντίσταση δεν θα ηττηθεί ποτέ γιατί είναι αυτοί που κατέχουν τη γη – θα πολεμήσουν και θα πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Η νίκη θα έρθει με υπομονή», κατέληξε.

Με πληροφορίες από: Sky News / Φωτογραφία Reuters