Να πως η Κίνα αντιγράφει οπλικά συστήματα των ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό την Κίνα για επιθετική κατασκοπεία και εφαρμογή της πρακτικής της αντίστροφης μηχανικής. Αξιωματούχοι και διάφοροι οργανισμοί έχουν εντοπίσει διάφορες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον υπολογιστικών συστημάτων τόσο εταιρειών όσο και κυβερνητικών οργανισμών στις ΗΠΑ στην Κίνα.

Οι επιθέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο εξελιγμένες ώστε θεωρείται αδύνατο να διαπραχθούν χωρίς την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης. Σε αυτό το βίντεο, θα εξετάσουμε 5 αμερικανικά όπλα για τα οποία η Κίνα έχει κλέψει σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τεχνικές πληροφορίες και στη συνέχεια εφήρμοσε την πρακτική της αντίστροφης πρακτικής για να παράγει πιστά αντίγραφα για τις ένοπλες δυνάμεις της. Σημειώνεται πως παρόμοια πρακτική αντίστροφης μηχανικής εφήρμοσε και σε ρωσικά συστήματα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (National Security Agency – NSA) εκτιμά ότι οι Κινέζοι χάκερς είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 30.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ως μέρος της μαζικής βιομηχανικής κατασκοπείας στον τομέα της άμυνας και ότι περισσότερες από 500 επιθέσεις αφορούσαν σημαντικές εισβολές στα συστήματα του Πενταγώνου (Department of Defence – DOD). Περισσότεροι από 1.600 υπολογιστές δικτύου δέχτηκαν εισβολες από κακόβουλα λογισμικά και τουλάχιστον 600.000 λογαριασμοί χρηστών είχαν παραβιαστεί από την κινεζική κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να γνωρίσει αυτά τα συστήματα, τη μέθοδο που ακολούθησε το Πεκίνο για προχωρήσει στην αντιγραφή τους, τις δυνατότητές τους, τα χαρακτηριστικά τους και παράλληλα να παρακολουθήσει εντυπωσιακά πλάνα από την επιχειρησιακή τους δράση:

Πηγή: The Epoch Times