Μπριάνσκ: Η Ρωσική Ομάδα Εθελοντών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση – «Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει σχέση»

Η Ρωσική Ομάδα Εθελοντών (Russian Voluntee Corps – RDK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ρωσική πόλη Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Δεν ήταν μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς, αλλά οι στρατιώτες μας που εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 2 Μαρτίου για να δείξουν ότι ο ελεύθερος Ρώσος με όπλα στα χέρια μπορεί να πολεμήσει ενάντια στο καθεστώς του Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της RDK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας μαχητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Vazhnye Istorii ότι η RDK εισήλθε στο έδαφος της ρωσικής περιφέρειας του Μπριάνσκ.

«Ήμασταν 45 άτομα σε αυτήν την επιχείρηση. Κάναμε ενέδρα σε δύο οχήματα μάχης πεζικού. Δεν είδα κανένα τραυματισμένο παιδί. Υπήρχε όμως ένας τραυματίας συνοριοφύλακας. Δεν πιάστηκαν όμηροι», είπε ο ανώνυμος μαχητής της RDK.

Ουκρανία: «Eίναι μια εσωτερική αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών της Ρωσίας»

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, σχολιάζοντας τα γεγονότα στο Μπριάνσκ και όσα ισχυρίζονται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια εσωτερική αντιπαράθεση ανάμεσα στους πολίτες της Ρωσίας και ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καμία σχέση. 

«Η λεγόμενη Ρωσική Ομοσπονδία είναι μια απολύτως ασταθής οντότητα με έναν κολοσσιαίο αριθμό εσωτερικών συγκρούσεων: διεθνείς, κοινωνικές, πολιτικές. Τα γεγονότα στο Μπριάνσκ δείχνουν ότι ο λαός της Ρωσίας μάλλον αρχίζει να ξυπνά ενάντια στην αιματηρή δικτατορία του Πούτιν», δήλωσε ο Αντρέι Γιούσοφ.

«Από όσο είναι γνωστό, συγκεκριμένα από τη δήλωση του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, δεν πολεμούν εναντίον του άμαχου πληθυσμού, αλλά αποκλειστικά εναντίον του καθεστώτος Πούτιν και όσων το υπηρετούν», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή η Ρωσία διαδίδει ειδήσεις για μια ‘ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς’ που σκότωσε παιδιά, πήρε ομήρους, αλλά ταυτόχρονα τράπηκε σε φυγή βιαστικά και ούτω καθεξής.Όλα αυτά είναι ψέματα των προπαγανδιστών του Κρεμλίνου» επεσήμανε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην περιοχή Μπριάνσκ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είναι «υπό έλεγχο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda