Μπόρις Τζόνσον: «Φοβάμαι για την ασφάλεια της Ευρώπης»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους συμμάχους του σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ότι «φοβάται για την ασφάλεια της Ευρώπης».

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην ομάδα ότι φοβάται για την ασφάλεια της Ευρώπης υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του, μετά το τέλος μιας τηλεδιάσκεψης του Μπόρις Τζόνσον με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του NATO.

«Επισήμανε την ανάγκη οι σύμμαχοι του NATO να καταστήσουν απολύτως σαφές ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο πακέτο οικονομικών κυρώσεων, που θα είναι έτοιμο να επιβληθεί, εάν η Ρωσία λάβει την ολέθρια και καταστροφική απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία», λέει το γραφείο του.

Κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα στη Ρωσία σχεδίασε η Κομισιόν

Οι κυρώσεις που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πλήξουν τον οικονομικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς επίσης και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη βιντεοδιάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις κυρώσεις ανά τομέα, στην περίπτωση μιας νέας στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Επανέλαβε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι και ότι οι κυρώσεις θα αφορούν τον οικονομικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε το γραφείο της σε μια ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters