Μπόρις Τζόνσον: Δεύτερο ταξίδι «έκπληξη» στο Κίεβο – Συναντήθηκε με τον Ζελένσκι

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντιέται σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, στο δεύτερο ταξίδι του Βρετανού πρωθυπουργού στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο Τζόνσον, ο οποίος στηρίζει ένθερμα τον Ζελένσκι, ανήρτησε μια φωτογραφία του ίδιου με τον Ουκρανό πρόεδρο, με τις λέξεις «Κύριε πρόεδρε, Βολοντίμιρ, είναι ωραίο που βρίσκομαι ξανά στο Κίεβο».

Η συνάντηση περιβάλλεται από μυστικότητα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση υποστήριξης του Τζόνσον προς τον Ζελένσκι από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια προγραμματισμένη επίσκεψη σε μια σύνοδο κορυφής στο Ντόνκαστερ, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει ομιλία σε συντηρητικούς βουλευτές και τοπικούς συμβούλους από τη βόρεια Αγγλία.

Το ταξίδι ακολουθεί την επίσκεψη των κορυφαίων ηγετών της ΕΕ Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανήρτησε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βρετανίας στο Κίεβο.

«Πολλές μέρες αυτού του πολέμου απέδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ουκρανία είναι σταθερή και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω ξανά τον μεγάλο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, στο Κίεβο».

«Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στη γη μας. Έχουμε κοινή άποψη για το κίνημα προς τη νίκη της Ουκρανίας. Είμαι ευγνώμων για την ισχυρή υποστήριξη!», προστίθεται στην ανακοίνωση του Ζελένσκι.

Το Reuters αναφέρει ότι ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου είπε ότι τα θέματα της συζήτησης περιελάμβαναν την προμήθεια βαρέων όπλων, συστημάτων αεράμυνας και περαιτέρω οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία .

Με πληροφορίες από: Guardian / ΑΠΕ – ΜΠΕ