Μπερντιάνσκ: Νεκρός ο Ρώσος υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας από ουκρανική επίθεση

Ένας ακόμη υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός σκοτώθηκε στην Ουκρανία, αφού σύμφωνα με ουκρανικές και ρωσικές πηγές, ο υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, Αντιστράτηγος Όλεγκ Τσόκοφ, σκοτώθηκε από ουκρανικό χτύπημα στο κατεχόμενο Μπερντιάνσκ.

Τη νύχτα της 10ης προς 11η Ιουλίου, εκρήξεις συγκλόνισαν το κατεχόμενο Μπερντιάνσκ στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. Ζημιές προκλήθηκαν στο εφεδρικό διοικητήριο της 58ης στρατιάς, που απέχει σχεδόν 100 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή.

Το πρωί, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι το ξενοδοχείο Duna καταστράφηκε στη νυχτερινή επίθεση και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ μεγάλος ήταν ο αριθμός των απωλειών. Σε αυτό το ξενοδοχείο φαίνεται να διέμενε εδώ και αρκετό καιρό η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των Ρώσων, ενώ κοντά στο κτίριο είχαν τοποθετηθεί συστήματα αεράμυνας.

Ο σύμβουλος του εξόριστου δημάρχου της κατεχόμενης Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουσένκο, ανέφερε ότι ο αντιστράτηγος του ρωσικού στρατού Όλεγκ Τσόκοφ εξοντώθηκε στην περιοχή του Μπερντιάνσκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τσόκοφ είχε τραυματιστεί άλλη μία φορά τον Σεπτέμβριο του 2022 από επίθεση του ουκρανικού στρατού.

Επίσης, ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ, Voenny Osvedomitel, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Τσόκοφ, γράφοντας : «Ένα χτύπημα από βρετανικούς πυραύλους cruise Storm Shadow στο αρχηγείο της 58ης Στρατιάς κοντά στο Μπερντιάνσκ σκότωσε τον Υποδιοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιστράτηγο Όλεγκ Τσόκοφ».

Πηγή: Euromaidan Press, Militarnyi