Μπέλγκοροντ: Δέκα νεκροί και 45 τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα στη ρωσική πόλη [pics,vids]

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια ουκρανικής επίθεσης εναντίον του Μπέλγκοροντ, ρωσικής πόλης που βρίσκεται όχι μακριά από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων την επομένη μαζικών ρωσικών πληγμάτων κατά της Ουκρανίας.

«Εννέα ενήλικοι και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Μπέλγκοροντ εξαιτίας βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό», ανέφερε ο υπουργός μέσω της πλατφόρμας Telegram, προσθέτοντας πως υπάρχουν ακόμα 45 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Σε εικόνες οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές, φαίνονται οχήματα να καίγονται και πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων.

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση του ουκρανικού στρατού στις συνοικίες του Μπέλγκοροντ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρο Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, που επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, τα χωριά Κίστερ και Μπόρσεβο βομβαρδίσθηκαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί «ένα παιδί γεννημένο το 2014», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 13 πυραυλους πάνω απ’ αυτή την περιφέρεια.

Το υπουργείο ανακοίνωσε εξάλλου πως συνολικά 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν στους τομείς του Μπριάνσκ, του Κουρσκ και του Ορέλ, βορείως των ουκρανικών συνόρων, καθώς και στη Μόσχα.

Το Μπέλγκοροντ βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορείως της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο, η οποία επλήγη σφοδρά χθες, Παρασκευή, το πρωί απο τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου