Μπέλγκοροντ: Χτυπήσαμε το διοικητικό κέντρο ρωσικού συντάγματος, λέει το Ουκρανικό ΓΕΕΔ

Ο στρατός της Ουκρανίας χτύπησε το διοικητήριο ενός ρωσικού μηχανοκίνητου συντάγματος πεζικού στην Νεκοτέγιεβκα, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Ουκρανίας νωρίς σήμερα, 23 Ιουνίου 2024.

Η Νεκοτέγιεβκα είναι ένα χωριό κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μπέλγκοροντ.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν μέσω Telegram και Twitter, φέρονται να αποτυπώνουν κατευθυνόμενα βλήματα να πλήττουν το διοικητήριο, τινάζοντάς το στον αέρα.

Παραμένει άγνωστο αν και πόσα άτομα βρίσκονταν στο διοικητήριο του ρωσικού συντάγματος στην ευρύτερη περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει – επίσημη ή ανεπίσημη – αντίδραση ή σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που συνήθως αποφεύγει να μιλά για τις απώλειες στο μέτωπο.

Το Μπέλγκοροντ αποτελεί συχνά στόχο των ουκρανικών δυνάμεων, καθώς από εκεί εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον της ουκρανικής επικράτειας, όπως πρόσφατα έγινε στο Χάρκοβο.

Συνήθως οι επιθέσεις αυτές γίνονταν με drones. Ωστόσο η πρόσφατη «άδεια» των συμμάχων προς το Κίεβο να χρησιμοποιεί και δυτικούς πυραύλους ως μέσο άμυνας εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της ρωσικής επικράτειας έχει πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.