Μπακογιάννη: Να δώσουμε στην Άγκυρα τους εννέα Τούρκους τρομοκράτες

Την έκδοση των εννέα Τούρκων τρομοκρατών που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, πριν την επίσκεψη Ερντογάν, πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμώντας ότι θα λειτουργούσε θετικά στις σχέσεις της Ελλάδας με τη γείτονα χώρα και την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Όταν μία χώρα έχει στο έδαφος της ανθρώπους που κατά δήλωση της ίδιας της Ελλάδας ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας, τους δίνεις πίσω», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι τον αντίστοιχο «Τούρκο Κουφοντίνα» τον δίνεις πίσω.

Την κίνηση αυτή, διευκρίνισε η βουλευτής της ΝΔ, δεν την κάνεις με λογική «ανατολικού παζαριού», αλλά με τη λογική ότι «είμαι μία χώρα που σέβεται τον εαυτό της».

«Εάν αυτοί (σ.σ. οι Τούρκοι) είχαν στη χώρα τους έναν άνθρωπο που ήθελε να δολοφονήσει τον κ. Τσίπρα και συλλαμβάνεται και το ανακοινώνει η τουρκική αστυνομία, εμείς δεν θα ζητούσαμε να εκδοθεί και να δικαστεί στη χώρα;» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη.

Μιλώντας ευρύτερα για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η πρώην υπουργός Εξωτερικών κάλεσε σε μία «νέα στρατηγική ουσίας» με την Άγκυρα και στην ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, εκτιμώντας ότι είναι το σημαντικότερο.

Η ίδια τόνισε ότι δε θα δεχόταν ποτέ συμψηφισμό για την έκδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών με αντάλλαγμα την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών. Παρόλα αυτά εκτίμησε ότι υπήρχαν πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί όπως με την έκδοση των τρομοκρατών.

Σχολιάζοντας, τέλος, την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν, η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη.

Πηγή: Sputnik