Μπάιντεν: «Σκληρές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο νέο διάγγελμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε νέο διάγγελμα και είναι η πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά την άκρως επιθετική κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία έχει κάνει το ενδεχόμενο ενός πολέμου να είναι πια το πιθανότερο.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρεται πρώτη φορά στην απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, με την κατάσταση να είναι πια έκρυθμη.

Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες να μιλά επισήμως για ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία, ενώ τα… τύμπανα του πολέμου καλά κρατούν, με τον Πούτιν να ζητά -και να παίρνει φυσικά- το πράσινο φως από το κοινοβούλιο για τη χρήση του ρωσικού στρατού και στο εξωτερικό!

«Χθες ο πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», είπε ο Τζο Μπάιντεν ξεκινώντας το διάγγελμά του για να συμπληρώσει πως θεωρεί ικανό τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει και… περισσότερο με τις προκλήσεις.

Ξεκαθάρισε πως επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες -όπως είπε- θα έρθουν ως ένα πακέτο τεσσάρων δόσεων, με τις αναλύσεις να λένε από νωρίς πως οι ΗΠΑ επρόκειτο να επιβάλλουν κυρώσεις… σταδιακά κι αυτό διότι υπάρχει ο φόβος του πόσο μπορεί να τραβήξει ο Πούτιν το σχοινί.

«Αυτό είναι το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» είπε ο Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας πως οι ΗΠΑ μιλούν επίσημα πια για «εισβολή». «Δεν χρειάζεσαι αίμα εκτός αν σχεδιάζεις να ξεκινήσεις πόλεμο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή τις συνεχείς αναφορές των τελευταίων ημερών πως οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν και φιάλες αίματος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters