Μπάιντεν: Η εξόντωση του Νασράλα είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα θύματά του

Η εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από πλήγμα του ισραηλινού στρατού κοντά στη Βηρυτό είναι «ένα μέτρο δικαιοσύνης» για τα πολλά θύματά του, μεταξύ των οποίων είναι και χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο  Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν να ενισχύσει τις αμυντικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ως μέτρο αποτροπής κάποιας επίθεσης και για να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ευρύτερου πολέμου.

Επανέλαβε τέλος ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να αποκλιμακώσουν τις συγκρούσεις τη Γάζα και τον Λίβανο με διπλωματικά μέσα. Ο Μπάιντεν δεν σχολίασε τη δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που είπε ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του Νασράλα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε εντολή σήμερα σε ορισμένους υπαλλήλους της αμερικανική πρεσβείας στη Βηρυτό και στα μέλη της οικογένειάς τους να φύγουν από τον Λίβανο, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα από το Ισραήλ. «Το προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βηρυτό απαγορεύεται να κάνει προσωπικά ταξίδια χωρίς προηγούμενη άδεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Μπορεί να επιβληθούν πρόσθετοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στο προσωπικό υπό την ευθύνη του Αρχηγού της Αποστολής, με μικρή έως καθόλου προειδοποίηση λόγω αυξημένων ζητημάτων ασφάλειας ή απειλών» πρόσθεσε. Η Ουάσινγκτον έκανε επίσης «έκκληση» στου Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες επιλογές για τον τρόπο αναχώρησής τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters