Μόσχα: Ξαναλειτουργούν τα αεροδρόμια μετά από «μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με drones που έχει δεχθεί ποτέ»

Τα αεροδρόμια στη Μόσχα επαναλειτουργούν κανονικά σήμερα μετά τους προσωρινούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας λόγω επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Προσωρινοί περιορισμοί επιβλήθηκαν στα αεροδρόμια Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι από τις 02:31 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) έως τις 06:30 π.μ., ανέφερε η Rosaviatsia μέσω του Telegram.

Η ρωσική πρωτεύουσα έγινε στη διάρκεια της νύχτας στόχος «μιας από τις μεγαλύτερες» στην ιστορία της επιθέσεις ουκρανικών drones, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ένδεκα drones καταστράφηκαν» στη διάρκεια της νύχτας πάνω από το έδαφος της Μόσχας και της περιφέρειάς της.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες απόπειρες επίθεσης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ εναντίον της Μόσχας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», υπογράμμισε ο Σομπιάνιν σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

Τουλάχιστον τρία drones καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Ποντόλσκ, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας της Μόσχας, χωρίς να προκαλέσουν τραυματίες ούτε ζημιές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συνολικά στη διάρκεια της περασμένης νύχτας 45 ουκρανικά drones καταστράφηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα πάνω από τις περιφέρειες της Μόσχας (11), του Μπριάνσκ (23), του Μπέλγκοροντ (6), της Καλούγκα (3) και του Κουρσκ (2), ανακοίνωσε από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένας πύραυλος» καταρρίφθηκε εξάλλου γύρω στη 01:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας του Ροστόφ, στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Βασίλι Γκολούμποφ.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ