Μόσχα: Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου – Στόχος στέλεχος της GRU [vid]

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκινήτου στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

Αυτή προκλήθηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσω της πλατφόρμας Telegram αλλά και του X (πρώην Twitter), στόχος της έκρηξης που σημειώθηκε στη Μόσχα φέρεται να ήταν ο αναπληρωτής διοικητής κέντρου μιας στρατιωτικής μονάδας δορυφορικών επικοινωνιών.

Η έκρηξη στα βόρεια της Μόσχας σημειώθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στον υπαρχηγό των PDRTs της στρατιωτικής μονάδας 33790 στην περιοχή της Μόσχας, Αντρέι Τοργκάσοφ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες – που μεταδίδουν και ρωσικά μέσα ενημέρωσης – ο Τορκάσοφ φέρεται να έχασε τα πόδια του κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στη Μόσχα.

Η στρατιωτική μονάδα 33790 είναι το 89ο κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την ρωσική εφημερίδα Kommersant, αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας GRU τραυματίστηκε από την έκρηξη σήμερα το πρωί σε αυτοκίνητο στη Μόσχα.

Το μέσο ενημέρωσης Baza ανέφερε παράλληλα μέσω Telegram έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser ενός αξιωματικού της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας GRU.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, X