Μόναχο: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ – Εξουδετερώθηκε ο δράστης και δεν υπάρχουν θύματα [vid]

Πρώτη ενημέρωση: 11:21

Δεύτερη ενημέρωση: 12:05

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άνδρα, ο οποίος έφερε μακρύκανο όπλο και πυροβόλησε προηγουμένως εναντίον τους, έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου, κοντά στο προξενείο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη. Όπως ανέφερε Süddeutsche Zeitung, η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρηση της αστυνομίας ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο ολυμπιακό χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 και στο κτίριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Times of Israel | Φωτογραφία αρχείου Reuters