MiG-31BM: Ρωσικά μαχητικά «κυνηγιούνται» στον αέρα [pic]

Τα ρωσικά πληρώματα των αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-31BM πραγματοποίησαν την πρώτη τους «dogfight» σε υψόμετρο πάνω από 20 χιλιόμετρα.

Τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν την πρώτη τους εναέρια μάχη σε άσκηση που έλαβε χώρα πάνω από τη χερσόνησο της Kamchatka στη ρωσική Άπω Ανατολή, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Pacific Fleet την Δευτέρα.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης μαχητικών, τα πληρώματα των μαχητικών MiG-31BM της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου του Ειρηνικού με έδρα το Καμτσάτκα πραγματοποίησαν μια άσκηση για την αναχαίτιση ενός εισβολέα του εναέριου χώρου της Ρωσίας. Για πρώτη φορά, οι αναβαθμισμένοι «μαχητές» MiG-31BM συμμετείχαν σε τέτοιου είδους άσκηση και πέταξαν με ταχύτητα 2.500 χλμ /ώρα και υψόμετρο άνω των 20 χλμ. «, ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση του.

«Dogfight»

Ένας από τους μαχητές MiG-31BM προσομοιώνει έναν εισβολέα του εναέριου χώρου και ένας άλλος προσπαθεί να τον αναχαιτίσει. Το ζητούμενο είναι τα μαχητικά να πιάσουν τη μέγιστη ταχύτητα τους στην εναέρια μονομαχία. Το μαχητικό MiG-31BM από τη ρωσική δύναμη γρήγορης αντίδρασης σηκώνεται για να αναχαιτίσει τον στόχο. Σαν να μην έφτανε αυτό, για να περιπλέξει την αποστολή, το πλήρωμα του MiG-31BM τοποθέτησε δύο «εχθρούς» για κάθε αμυνόμενο μαχητικό.

Μετά το κλείδωμα του στόχου, οι πιλότοι πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές εκτόξευσης πυραύλων αέρος-αέρα μεγάλου βεληνεκούς. Συνολικά, οι πιλότοι έκαναν έξι πτήσεις στη στρατόσφαιρα.

«Η άσκηση κατάρτισης έγινε για τους πιλότους μας, για να μάθουν να λειτουργούν νέα και αναβαθμισμένα αεροσκάφη και να οξύνουν τις ικανότητές πιλοτικής χρήσης που απαιτούνται για τις περιπολίες εναέριας άμυνας» δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην άσκηση δεν συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικές δυνάμεις εδάφους, είναι καθαρά υπόθεση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: TASS