Mi-28: Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου από τις ουκρανικές δυνάμεις – «Σκληρές» μάχες κοντά στο Κίεβο [vid]

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-28 (ονομασία ΝΑΤΟ: «Havoc») χρησιμοποιώντας φορητά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας (MANPADS).

Είναι η πρώτη απώλεια ενός ελικοπτέρου τύπου Mi-28 κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που καταγράφεται σε βίντεο.

Δυστυχώς, ο ακριβής τόπος και η ημερομηνία της συντριβής του ελικοπτέρου δεν είναι γνωστοί, αλλά αρκετές πηγές σημειώνουν ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε κοντά στο Κίροφσκ στην περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει την καταγραφή του «κουφαριού» του κατεστραμμένου ελικοπτέρου. Ασαφές είναι επίσης τι απέγινε το πλήρωμά του.

Το Mi-28 είναι ένα ρωσικό παντός καιρού διθέσιο επιθετικό ελικόπτερο. Είναι ένα επιθετικό ελικόπτερο που μεταφέρει ένα μόνο πυροβόλο όπλο, με επιπλέον εξωτερικά φορτία που μεταφέρονται κάτω από τα φτερά.

Το Mi-28 διαθέτει μια πλήρως θωρακισμένη καμπίνα, που αντέχει σε κρούση από σφαίρες 7,62 mm και 12,7 mm και θραύσματα οβίδων 20 mm.

 Μαίνονται μεγάλες μάχες κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα

«Μεγάλες» μάχες μαίνονται στα βόρεια και τα ανατολικά του Κιέβου, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη ζωή του (στο Κίεβο) είναι αρκετά μεγάλος και γι’ αυτό τον λόγο η συμβουλή μου προς όποιον θέλει να επιστρέψει είναι: Σας παρακαλώ, καθυστερήστε το ακόμα», δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο, σε μια προειδοποίηση προς τους κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπαναχωρούν σε κάποιες περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, αλλά ενισχύουν τις θέσεις τους σε άλλες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Defence Blog