Μετάλλαξη Όμικρον: Ο πρώτος νεκρός στην Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος που είχε προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον κατέληξε, ενώ ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ τόνισε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς».

«Δυστυχώς ναι, η Όμικρον έχει ως αποτέλεσμα νοσηλείες και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον ένας ασθενής με Όμικρον πέθανε», είπε ο Μπόρις Τζόνσον επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο Πάντινγκτον.

«Νομίζω ότι η ιδέα ότι πρόκειται κατά κάποιον τρόπο για ηπιότερη μορφή του ιού, πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να το βάλουμε κατά μέρος και να παραδεχθούμε τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους εξαπλώνεται στον πληθυσμό. Άρα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να λάβουμε ενισχυτικές δόσεις», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ωστόσο η προσπάθεια της Βρετανικής κυβέρνησης να προωθήσει την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης μπροστά στην «επέλαση» της Όμικρον γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, όπου η αναμονή φθάνει τις δύο ώρες, η πλατφόρμα ραντεβού του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει κρασάρει και διαπιστώνεται έλλειψη αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Πηγή: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ