Μέση Ανατολή: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner κατέρριψε drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε στην Ερυθρά Θάλασσα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που προερχόταν από την Υεμένη, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ΗΠΑ καταρρίπτουν βλήματα κοντά στα πολεμικά πλοία της αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Οι πηγές αυτές, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι το αντιτορπιλικό Thomas Hudner κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Δεν διευκρίνισαν αν ήταν οπλισμένο ή πόσο κοντά έφτασε στο πλοίο προτού να καταρριφθεί.

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εξαπολύσει επανειλημμένως επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς προκάλεσαν αιματοχυσία στο ισραηλινό έδαφος. Σε καμία από αυτές τις επιθέσεις των Χούθι δεν επλήγησαν στόχοι στο Ισραήλ.

Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης έχει δεσμευθεί ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ με drone και πυραύλους και ότι οι δυνάμεις του θα αναζητούν ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφία αρχείου