Μεντβέντεφ: Οι απειλές της Μόσχας για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας δεν είναι μπλόφα

Καιρό είχε να απειλήσει τη Δύση ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οπότε «ξανακτύπησε».

Προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι τα λεγόμενά του δεν απολαμβάνουν της έκτασης που – κατά τη γνώμη του – τους πρέπει ή εισπράττονται ως «πομφόλυγες» και δεν τρομάζουν, ο Μεντβέντεφ χρησιμοποίησε και πάλι το φόβητρο των πυρηνικών όπλων.

Για να γίνει δε πιό πειστικός τόνισε με έμφαση πως η Ρωσία «δεν μπλοφάρει».

Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 31/5/2024 ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο«.

Ο Μενβέντεφ έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά την χθεσινή δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του προμήθευσαν οι ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας που υποστηρίζουν μια επίθεση κατά της βορειοανατολικής ουκρανικής πόλης Χάρκοβο.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που απειλεί και μάλιστα χρησιμοποιώντας ως «σκιάχτρο» τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας. Ενδεικτικά το έκανε στις 10 Μαΐου, στις 18 Φεβρουαρίου, το είχε ξανακάνει στις 11 Ιανουαρίου για να θυμίσουμε μόλις κάποιες από τις περιπτώσεις εντός του 2024.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ