Μεντβέντεφ: «Ίσως χρειαστεί να φτάσουμε στο Κίεβο για να λήξει ο πόλεμος – Σαν σκύλος πέθανε ο Κουζμίνοφ»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και επί του παρόντος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, παραχώρησε συνέντευξη στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και μίλησε για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, την κατάληψη της Αβντιίβκα αλλά και την δολοφονία του Μαξίμ Κουζμίνοφ στην Ισπανία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος μίλησε για τις επιχειρήσεις των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να φτάσουν μέχρι το Κίεβο, ώστε να πετύχουν τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ενώ πρόσθεσε ότι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένα έθνος και η ουκρανική κυβέρνηση, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «το καθεστώς του Κιέβου», «πρέπει να πέσει».

Ο Μεντβέντεφ μίλησε για την κατάληψη της Αβντιίβκα από τα ρωσικά στρατεύματα και τόνισε ότι «ήταν μια δύσκολη αποστολή, επειδή οι οχυρώσεις και οι βάσεις των Ουκρανών δημιουργήθηκαν και ενισχύθηκαν στην διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών, γι’ αυτούς του λόγους πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία και όσοι συμμετείχαν σε αυτή είναι πραγματικοί ήρωες και πρέπει να το πούμε ευθέως».

Στη συνέχεια μίλησε με κυνικό και προσβλητικό τρόπο για τον θάνατο του Ρώσου λιποτάκτη πιλότου, Μαξίμ Κουζμίνοφ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ισπανία προ ολίγων ημερών, λέγοντας ότι άξιζε να πεθάνει σαν σκύλος. Ο Μεντβέντεφ είπε χαρακτηριστικά ότι «ένας σκυλίσιος θάνατος για έναν σκύλο» ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να ευθύνεται απάντησε κατηγορηματικά «είπα όλα όσα είχα να πω».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / TASS | Φωτογραφία αρχείου Reuters