Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων του Ντονέτσκ [vid] – Η Ρωσία ανακοίνωσε πλήγμα σε ουκρανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς

Σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ουκρανία, που χρησιμοποιούνται για τον εφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων με όπλα από χώρες της Δύσης, ήταν οι στόχοι των ρωσικών βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ακόμη πως το υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι έπληξε 40 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αποθηκών πυρομαχικών.

Οι ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο RIA αναφέρει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από τις ουκρανικές δυνάμεις μιας αποθήκης πετρελαίου στη Makeyevka, η οποία βρίσκεται στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία περιοχή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Βίντεο που επίσης δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, δείχνει μια μεγάλη πυρκαγιά που κατά το πρακτορείο είναι στην εν λόγω αποθήκη.

Οι «αρχές» της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ υποστηρίζουν πως τέσσερις δεξαμενές μεγάλης χωρητικότητας έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους «να μη βγαίνουν άσκοπα από το σπίτι».