Μάναφορτ: Λύγισε και ομολόγησε την ενοχή του – ΒΙΝΤΕΟ

Ομολόγησε ενοχή ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού του επιτελείου και δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές για την Ρωσική ανάμιξη στις εκλογές.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ο Τραμπ τον επαινούσε επειδή δεν «λύγισε» μπροστά στον εισαγγελέα Μιούλερ, ωστόσο πλέον
φαίνεται πως στριμώχνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος που βλέπει έναν – έναν τους συνεργάτες του να πέφτουν στα δίχτυα του εισαγγελέα Μιούλερ.

Κι αυτό γιατί ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορντ συμφώνησε να συνεργαστεί με τον εισαγγελέα, αφού πρώτα ομολόγησε την ενοχή του, εκθέτοντας έτσι τον Αμερικανό πρόεδρο.

Συγκεκριμένα ο Πολ Μάναφορτ παραδέχθηκε την ενοχή του για σύσταση και συμμορία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης και δεσμεύθηκε ότι θα συνεργασθεί με την έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ για την ανάμιξη της Μόσχας στην εκλογική διαδικασία των προεδρικών εκλογών του 2016 που έφεραν τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Όταν ερωτήθηκε από τον δικαστή εάν έχει συμφωνήσει να συνεργασθεί στην έρευνα του ειδικού ανακριτή, ο Πολ Μάναφορτ απάντησε θετικά.

Ο 69χρονος πρώην λομπίστας έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του για τραπεζική και φορολογική απάτη σε δίκη στην πολιτεία της Βιρτζίνια. Ο ομοσπονδιακός δικαστής δήλωσε ότι ο Πολ Μάναφορτ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών. 

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του δικηγόρου του Manafort :


Πηγή: Newsit