Μάλι: Οργάνωση προσκείμενη στην Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρωτεύουσα Μπαμακό

REUTERS/Idrissa Sangare

Η συνεργαζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Τζαμάα Νουσράτ ουλ-Ισλάμ ουά αλ-Μουσλιμίν (JNIM) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη σχολή εκπαίδευσης της χωροφυλακής στην Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μάλι, ανακοίνωσε η υπηρεσία παρακολούθησης των τζιχαντιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο SITE Intelligence Group.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της JNIM, την οποία επικαλείται η SITE, μαχητές της οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο μια αεροπορική βάση και τον χώρο εκπαίδευσης της χωροφυλακής επέφεραν «τεράστιες απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό» και κατέστρεψαν πολλά μαχητικά αεροσκάφη.

Η δημόσια τηλεόραση του Μάλι έδειξε πλάνα στα οποία εικονίζονται περίπου 20 συλληφθέντες μετά την «τρομοκρατική» επίθεση.

«Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται» είπε στο δελτίο ειδήσεων ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Ουμάρ Ντιάρα, ο οποίος ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σε επίθεση στο αεροδρόμιο.

Ο στρατός του Μάλι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στην Μπαμακό μετά την, όπως την παρουσίασε, αποτραπείσα απόπειρα διείσδυσης «τρομοκρατών» σε συγκρότημα της χωροφυλακής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters