Μακρόν: Ο γαλλικός στρατός σκότωσε 33 τρομοκράτες σε επιχείρηση στο Μάλι

Μετά την πολύνεκρη και αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά τζιχαντιστών στο Μάλι, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους, ο Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε σήμερα πως σε νέα επιχείρηση σκοτώθηκαν δεκάδες «τρομοκράτες».

Οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα 33 “τρομοκράτες” στην περιοχή Μοπτί του Μαλί, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μία ομιλία του στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Η γαλλική στρατιωτική διοίκηση επιβεβαίωσε τον αριθμό των ανταρτών που σκοτώθηκαν από την στρατιωτική επιχείρηση, κοντά στα σύνορα με την Μαυριτανία.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα, δύο γαλλικά στρατιωτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν α στη διάρκεια αποστολής τους κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά των τζιχαντιστών στο νότιο Μαλί που βρίσκεται σε πόλεμο.

Σύμφωνα με τον γαλλικό στρατό, τα ελικόπτερα είχαν κληθεί σε υποστήριξη αλεξιπτωτιστών κομάντο που πολεμούσαν κατά των εχθρών, σε τομέα στον οποίο η γαλλική δύναμη κατά των τζιχαντιστών Μπαρχάν διεξάγει τακτικά επιχειρήσεις κατά των ενόπλων οργανώσεων στο Μαλί, μεταξύ των οποίων το Ισλαμικό Κράτος στη Μεγάλη Σαχάρα (EIGS).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μαλί βρίσκονται περίπου 4.500 Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι συμμετέχουν στον αγώνα των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση του τοπικού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Τζαμάατ αλ-Ισλαμ ουά-Μουσλιμίν (JNIM), που δρα στο Μαλί και άλλες γειτονικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ