Λβιβ: Οι ρωσικοί Kinzhal ξεκλήρισαν ολόκληρη οικογένεια – Σκοτώθηκαν μητέρα και οι τρεις κόρες της, απέμεινε ο πατέρας [vid]

REUTERS/Roman Baluk

Τουλάχιστον 7 νεκροί είναι ο απολογισμός του ρωσικού πλήγματος της πόλης Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε πως χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal «προκειμένου να λήξουν εγκαταστάσεις του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος» στην πόλη Λβιβ.

Το κατά την Ρωσία στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα ήταν κατοικίες και ιστορικά κτίρια, χαρακτηρισμένα κάποια εξ αυτών μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Όσο για τα θύματα; Κανένας στρατιώτης, κανένας αξιωματικός, κανένας «ΝΑΤΟϊκός εκπαιδευτής» όπως αρέσκεται να λέει η Μόσχα.

Από τους 7 νεκρούς, οι 4 είναι μέλη της ίδιας πενταμελούς οικογένειας: σκοτώθηκαν η μητέρα και τα τρία παιδιά της, απέμεινε μόνον ο πατέρας, που κι αυτός βγήκε αιμόφυρτος από τα ερείπια του σπιτιού που έμεναν.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Λβιβ, νεκρές είναι η Γιεβγένια και οι κόρες της, Γιαρίνα, Νταρίνα και Αιμίλια.

Ο μόνος που επέζησε είναι ο πατέρας, Γιαροσλάβ.

Στο βίντεο φαίνεται ο πατέρας να βγαίνει αιμόφυρτος από τα ερείπια, που έμελλαν να γίνουν ο τάφος για τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του: